Wentylator dachowy Vero-150 to komfort, na który zasługujesz. Kolejne odcinki tego bloga opowiadać będą nie tylko o technice , zawierać będą przede wszystkim ciekawostki kulinarne, przepisy oraz indywidualne spojrzenie na wszystko co wiąże się z kuchnią . Zapraszamy do lektury
Dzisiejsze kuchnie są nowoczesne, wyposażone w najbardziej wyrafinowany technicznie sprzęt,
ułatwiają życie korzystającym z nich domownikom. Mamy roboty kuchenne, miksery, wirówki, nowoczesne piece, kuchenki mikrofalowe czy parowe piekarniki. Wszystko nafaszerowane elektroniką z pomiarem czasu, urządzeniami utrzymującymi właściwą temperaturę
Pomieszczenie kuchni z jego częścią roboczą często jest otwarte na pozostałą część naszego domu – elegancki salon, w którym wypoczywamy i przyjmujemy gości. W tym salonie ważne jest by dźwięki dochodzące z „pomieszczenia produkcyjnego” jakim jest kuchnia były jak najmniej zakłócające spokój, który tak bardzo lubimy podczas wypoczynku. Niestety, gotując często zmuszeni jesteśmy do intensywnej wentylacji pomieszczenia kuchennego i włączamy wentylatory pracujące w kuchennych okapach. Zdarza się, że intensywność powstających zapachów jest tak duża, że wentylator włączony na najwyższe obroty emituje taki hałas, że niemożliwe staje się oglądanie telewizji w salonie.
Mamy rozwiązanie tych problemów, które pozwoli przygotować posiłki, ugotować obiad bez
zbędnego hałasu i przykrych zapachów wynikających ze źle pracującej wentylacji. Rozwiązaniem
jest zamontowanie wentylatora na zewnątrz. W ten sposób hałas emitowany przez wirnik jest
zminimalizowany przy niezmienionej efektywności pracy okapu kuchennego.
Wentylator Vero-150 to jednostka trzybiegowa, można w miarę potrzeby regulować ilość
wywiewanego powietrza za pomocą zamontowanych przełączników. Tym sposobem osiągamy
oczekiwany efekt jeśli chodzi o eliminację zapachów przy gotowaniu z komfortem akustycznym
–teraz już Pani i Pan domu, po ciężkim dniu, mogą skupić się na lekturze przepisów kulinarnych
tworzonych właśnie dań i wypoczywać w zaciszu domowego ogniska.
Comments